Ga je stagelopen in Madrid óf er voor langere tijd studeren? Dan wil je ongetwijfeld weten waar, hoe en wat er gebeurt tijdens het studentenleven in Madrid. Op deze pagina vind je nuttige informatie en handige tips om jouw studie of stage in Madrid tot een succes te maken!

Citylife Madrid

Citylife Madrid is dé organisatie waar je terecht kunt voor al je vragen rondom je verblijf in de Spaanse hoofdstad. Of je nu op zoek bent naar een plek om te wonen, het opzetten van alle essentiële zaken (zoals het openen van een Spaanse bankrekening of het verkrijgen van je openbaar vervoer kaart) of gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten, bij Citylife Madrid kun je terecht! Klik hier om naar de website te gaan.

Handig! Bij Citylife Madrid kun je je aanmelden voor de City Card. Dit is een digitaal lidmaatschap die je toegang geeft tot vele kortingen en voordelen, zoals Citylife activiteiten, reizen, uitgaansgelegenheden, attracties en evenementen in Madrid.

Prijs: 12 maanden voor 25,00 euro of 6 maanden voor 21,00 euro

Persoonlijke OV-kaart

Het openbaar vervoer in Madrid is zonder twijfel fantastisch. Het is snel, veilig, schoon en zeer betrouwbaar. In vergelijking met andere Europese steden is het openbaar vervoer in Madrid bovendien goedkoop en zeer efficiënt, wat het reizen in Madrid zeer gemakkelijk maakt.

Als je voor een langere periode naar Madrid komt – bijvoorbeeld om te studeren – is de kans groot dat je je regelmatig met het openbaar vervoer zult verplaatsen. In dit geval is het aan te raden om een persoonlijke openbaarvervoerkaart aan te schaffen. Deze kaart geeft je toegang tot de maandelijkse vervoerspas, de zogenaamde ‘Abono Joven’. Een maandkaart is verreweg de goedkoopste en handigste manier, omdat je dan 30 dagen lang toegang hebt tot al het openbaar vervoer in Madrid.

Tip! Als het gaat om het verkrijgen van je openbaar vervoer kaart, kun je deze het beste vooraf hier online bestellen. Het beste is ongeveer 15 dagen voordat je van plan bent naar Madrid te komen. Op deze manier voorkom je lange wachttijden (!) voor het maken van een afspraak en hoef je niet naar een kantoor te gaan. Als je online bestelt, wordt je kaart bij je huisadres in Madrid afgeleverd.

Prijs: aanschaf 4,00 euro, vervolgens 20,00 euro per 30 dagen (jonger dan 26 jaar anders 54,60 euro)

Huisvesting

Tijdens je verhuizing naar Madrid is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen waar en hoe je wilt wonen. Als het gaat om het vinden van het perfecte appartement kiezen de meeste studenten ervoor om een kamer te huren in een gedeeld appartement. Een andere populaire optie om op zoek te gaan naar een kamer in een van de studentenresidenties. Deze optie is echter een stuk duurder dan het huren van een eenpersoonskamer in een gedeeld appartement.

De kosten voor het huren van een kamer in een gedeeld appartement in Madrid variëren momenteel van 300 tot 700 euro per maand, voornamelijk afhankelijk van het gebied waar je wilt wonen en de voorzieningen van het appartement zelf. De volgende websites bieden gemeubileerde appartementen aan en wellicht zit hier een goede match voor jou tussen.

Tip! Sluit je aan bij Facebook groepen zoals Madrid Rentals en Nederlanders en Vlamingen in Madrid. Hier worden vaak berichten geplaatst wanneer studenten hun oude appartement verlaten. Je kunt ook zelf een bericht sturen met de details waar je naar op zoek bent en misschien heeft iemand wel de gouden tip!

Nederlandse WhatsApp groep

Als je naar Madrid komt is het handig om je aan te sluiten bij de Oranje Community WhatsApp groep. Dit is een Nederlandse WhatsApp groep waar je kunt communiceren met andere Nederlanders. Je kunt hier bijvoorbeeld informeren naar appartementen die vrijkomen, kaartjes voor clubs overkopen, óf te weten komen in welke cafés ze voetbalwedstrijden of Formule 1 uitzenden. Oftewel alles wat Nederlandse studenten in het dagelijkse leven in Madrid bezighoudt. Klik hier voor de link om lid te worden!

Leuke spots om te studeren

Als je moet studeren is het altijd fijn om een plekje in de stad te hebben om naartoe te vluchten als je even van studie omgeving wilt veranderen. Hieronder vind je onze tips en hopen we je wat inspiratie te geven voor jouw toekomstige favoriete spot om te studeren.

La Bicicleta Café

Locatie
Pl. de San Ildefonso 9
28004 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag en zondag: 10:00 – 00:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 02:00 uur

Bucólico Café

Locatie
C. de Barbieri 4
28004 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09:00 – 19.00 uur

HanSo Café

Locatie 1
C. del Pez 20
28004 Madrid

Locatie 2
Cost.ª de los Ángeles 7
28013 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 20:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 – 20:00 uur

Monkee Koffee

Locatie
C. de Vallehermoso 112
28003 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 19:30 uur
Zaterdag en zondag: 09:00 – 19:30 uur

Uitgaansgelegenheden

Naast studeren in Madrid, wil je mogelijk ook kennismaken met het bruisende uitgaansleven. De meeste clubs vragen entree; in ruil daarvoor krijg je vaak een drankje. De bekendste clubs hebben wij hier voor jou op een rijtje gezet. Meer weten? Bezoek deze pagina!

Icon

Locatie
C. deel Dr Corezo 1
28012 Madrid
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag: 23:59 – 05:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 23:59 – 06:00 uur

Teatro Kapital

Locatie
C. de Atocha 125
28012 Madrid
Website

Openingstijden
Woensdag, donderdag en zondag: 23:00 – 05:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 23:00 – 06:00 uur

Teatro Magno

Locatie
C. de Cedaceros 7
28014 Madrid
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 18:00 – 06:00 uur
Zondag: 17:00 – 22:00 uur

Fucking Monday

Locatie
C. de Isabel la Católica 6
28013 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag: 23:30 – 05:30 uur

Tip! Zin in een goede snack na het uitgaan? Kebab Vira Vira is dé verborgen parel om je late night craving te vervullen!

Bezoek uit Nederland

Plant je familie een citytrip naar Madrid en wil je ze verrassen met leuke activiteiten? Door bijvoorbeeld een fietstour of tapastour te plannen, kunnen jullie Madrid weer vanuit een andere kant ontdekken. Tijdens onze tours geeft onze gids ook veel leuke tips en handige informatie over restaurants, tapasbars, festivals, evenementen, live optredens en nog veel meer.